Kennismakingsactiviteit met alle jeugdbewegingen

Samen met alle jeugdbewegingen uit Aalter gaven we er een lap op op het 'Kinderdorp'!

 

 

Ook wij zijn klaar om er weer in te vliegen in onze eigen werking!

Tot 16 september!

OD

Wat een avontuur! Na 5 jaar sluit ik een eerste hoofdstuk van het OD-verhaal af. Van de tweedes tot de zesdes ging ik elk jaar weer met deze prachtige vriendengroep op kamp naar het zonnige Sint-Denijs-Westrem. We kuisten een hele kerk op, trokken op fluodropping, haalden een corona-editie in aan zee, wonnen de bonte avond en genoten we van de kampvuren. Daarbovenop maakte ik vrienden voor het leven.

 

De jaren als lid zitten er nu op, maar this is not the end. Ik hoop volgend jaar met evenveel enthousiasme terug te keren als leiding, want de eerste week van juli is in mijn agenda nu eenmaal tot het einde der tijden voorbehouden voor deze geweldige tijd.

 

- Kyrill

De eerste keer OD was dik OK! Ik maakte veel nieuwe vrienden en we hadden een heel hechte groep. Niet alleen de avonturen in groep waren leuk maar het samenzijn met alle groepen samen was minstens even leuk! Ik genoot echt van de activiteiten (en het heerlijke eten ). Enkele activiteiten die me bijblijven zijn bv: de waterspelletjes of vuilspel waar je elkaar mocht volkladden met heel smerige dingen, de doedag waar je met je leeftijdsgroep iets goed doet voor mens en planeet zoals vuilnis rapen. En het hoogtepunt van OD is de bonte avond waar alle groepen het opnemen tegen elkaar in een race vol leuke spelletjes. De frisdrankfuif is natuurlijk ook niet te vergeten!

OD is superleuk en ik ga volgend jaar zeker mee!

 

- Raquelle

Prettige vakantie en ... tot volgend jaar!

We vliegen er binnenkort terug in om een fantastisch Jokriprogramma op poten te zetten. 

Zet de eerste keer al maar in je agenda: 16 september!

Opvang Oekraïense kinderen

Op initiatief van Huis van het Kind Aalter werd een groepsmoment georganiseerd voor de Oekraïense gezinnen die in Aalter worden opgevangen. Voor de volwassenen is er de mogelijkheid tot ontmoeting en oefenkansen Nederlands, voor de kinderen  een leuk spelaanbod.

Enkele enthousiaste leiding van Jokri Aalter hielpen samen met andere jeugdbewegingen mee om gedurende 2 uurtjes met spelletjes als 1,2,3-piano, verstoppertje of een knutselmoment een glimlach op vele gezichtjes te toveren .

16+ers en leiding die een volgende keer graag meehelpen, voel je geroepen en laat zeker iets weten via jokri9880@gmail.com of via één van de (hoofd)leiding.

Psssst... 

... Kijk eens in het tabblad Vormelingen... Ook daar vind je een update van een leuke activiteit ;)...

Twee dagen vol spel, plezier en bezinning in Affligem

's Morgens in de vroegte vertrokken we met de auto's netjes op een rij richting Affligem. Het beloofde een zalige tijd te worden. En dat werd het ook! Verkleed als dier kwamen wij aan bij de abdijboerderij om daar dit thema aan te houden tot het bitter eind. Er werd om eieren gestreden, werelden gecreëerd en harten geopereerd - of toch bijna. Tussendoor brachten we een bezoek aan de Affligemse abdij en ontmoetten we de sympathieke Dom Johannes. We werden enorm verwend door onze keukenploeg en afsluiten deden we met een maaltijd die toch altijd gezelligheid meebrengt: frietjes! We keerden terug huiswaarts met een gevuld dierenhartje. Merci aan iedereen die erbij was!

Jokri Aalter voelt zich welkom bij De Toevlucht

Dat er mensen zijn die het financieel niet altijd makkelijk hebben, dat wisten we. Dat er organisaties zijn die mensen in armoede helpen, dat wisten we ook. Maar hoe deze met elkaar in contact komen, wat de grootste drempels zijn, hoe warm al deze mensen zijn, noem maar op... dat konden we ter plaatse horen en voelen in het nieuwe lokaal van vzw De Toevlucht in Sint-Maria-Aalter via een tandemgesprek. 
Het was een leerrijke, confronterende maar vooral deugddoende, hartverwarmende avond!

Weekendje

Van 2 tot 3 april trekken wij er met z'n allen op uit met Jokri. Meer info kunnen we nog niet lossen, maar in het filmpje hieronder lichten we alvast een tipje van de sluier.

Jokri online

Omdat de coronasituatie in ons land de voorbije weken terug erg ernstig was, konden wij ook met onze jeugdbeweging Jokri Aalter niet fysiek samenkomen.

Niet getreurd, we probeerden met de leidingsploeg op een andere manier toch fijne activiteiten coronaproof op poten te zetten. Want … als de leden niet samen kunnen komen, dan brengen de Jokrikerstman- en vrouw soelaas :). Op vrijdag 17 december kwamen zij bij iedereen langs voor een blitzbezoekje aan de deur met een verrassingspakket met wat lekkers en wat leuks. Later op de avond kwamen we samen online en kon iedereen zijn tips in het pakket goed gebruiken om het evangelie te ontcijferen. Ook een alternatieve vorm van Time’s Up bracht veel plezier en we sloten op een sfeervolle manier de avond af met een bezinning.

In januari konden we elkaar nog steeds niet live ontmoeten, maar was het toch fijn om op digitale wijze naast enkele leuke spelletjes ook ideeën en meningen uit te wisselen over stellingen.

We kijken er naar uit om op 18 februari – onder de regels van het protocol van het jeugdwerk – terug op een veilige manier een toffe jokriavond te beleven. We zullen onder andere op een speelse manier meer te weten komen over Amnesty International en hun actie(s) om mensen vrij te schrijven.


Vele jokrigroetjes

Warmste Week!

Een grote dank je wel aan alle mensen die kaartjes maakten, kochten, schonken ... Dankzij jullie kon Jokri Aalter wel zo'n €141 schenken aan Tejo, een organisatie die zich bezighoudt met de ondersteuning van jongeren.

Van harte merci dus!

 

Topdag!

Op 30 oktober trok een deel van onze groep naar Sint-Denijs-Westrem voor een dag vol spel en plezier georganiseerd door IJD. Het was fijn om op die manier ook contact te hebben met andere jokrigroepen. Zo'n 130 jongeren vanuit het hele bisdom Gent keken uit naar deze echte TOPdag! Het regenweer kreeg ons alvast niet klein ;). De Donbosconijnen en Saleslangen streden tegen elkaar om de titel van 'beste opvolger' van Giovanni Bosco en uiteindelijk kroonden de Donbosconijnen zich tot winnaar (waaronder wij die ons volledig smeten). Met een bezinning en een gezellige maaltijd werd deze fijne dag afgesloten.

25 jaren, dat is toch niet min hé

Op 24 oktober vierde Jokri Aalter feest. Deze jeugdbeweging van jonge christenen bestaat al 25 jaar! Dank voor iedereen die zich gedurende deze periode heeft ingezet voor Jokri Aalter! In het bijzonder werd tijdens de dankviering Marleen Broos figuurlijk in de bloemetjes gezet. Zij heeft al die jaren haar schouders gezet onder deze groep die nog steeds samenkomt rond de 4 pijlers: ontmoeting, persoonlijke groei, geloof en engagement. Tijdens de viering gaf zij ook de fakkel van hoofdleiding door aan Lieselot en Lien. Met een kleine fototentoonstelling en een receptie in P.C. Pax werden vreugdevolle herinneringen opgehaald.
Afsluiten doen we graag met het refrein van het feestlied dat we schreven voor Marleen:
“Vijfentwintig jaren, dat is toch niet min he.
Dank u, Marleen, voor die enorme inzet.
Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt:
samen naar Jokri, iedereen mag mee.
Elke 3e vrijdag, in ons Pax- lokaaltje,
telkens in een sfeer van vriendschap en geluk.
Dus wie je ook bent en waar je ook vandaan komt:
juich voor Marleen, zo is er echt maar één!”

Topdag!

Zoals elk jaar gaat ook Jokri Aalter mee op Topdag: een dag vol spel en plezier met Jokrigroepen uit heel Oost-Vlaanderen. Het wordt een prachtige dag! Werkwinkels, een groot spel, gebedsmoment en lekker eten. Met andere woorden: we zien jullie op 30 oktober in Sint-Denijs-Westrem! Praktische info en inschrijven: jokri9880@gmail.com.

We zijn er weer ingevlogen

Op vrijdag 17/09 onthaalden wij onze leden opnieuw na een 2-maanden lange, deugddoende vakantie . Weerzien, een lach, een vriend, een nieuw gezicht. Maar alles begon zoals gewoonlijk weer met die overheerlijke boterkoeken. Ze stilden niet enkel onze honger, maar nodigden ons ook uit tot gezelschap en een goede babbel. Die warmte hadden we echt gemist. Daarnaast was er uiteraard ook tijd voor spel en plezier: een kennismakingsstoelendans, een beperkingenjenga, een ladderspel ... We sloten de avond af met een kleine bezinning. We sloten af zoals we begonnen waren: al etend en al babbelend. Blij om elkaar weer weer te zien. Het was in één woord warm.

We kijken al volop uit naar onze volgende ontmoetingsavond op 15/10.

Eindelijk terug!

Vrijdag 14 september vliegen we er weer in. We verwelkomen jullie graag (opnieuw) voor een gezellige avond vol spel en plezier. Zoals steeds om 18:30 in de Pax.  Voor meer info: zie Praktisch. Tot dan!

Aan allen een fijne vakantie gewenst!

Ondanks het moeilijke coronajaar kijken we toch blij terug naar alles wat we wel samen online of in real life hebben kunnen doen :)!

In de vakantie bereiden we met de leidingsploeg terug graag een nieuw jokrijaar voor!

Vakantie…

… een bruggetje tussen 2 werkjaren, tussen 2 schooljaren, of zomaar een brug-dagje tusssendoor…
een verre brug of een brug dichtbij…
Het doet er niet zo toe…
Van op een brug is het uitzicht vaak een beetje ‘anders’.

Ach, we beseffen maar al te goed hoe sommige zorgen nooit vakantie nemen…
En toch…
Zo’n bruggetje doet jou misschien opnieuw zien wat je niet zag,
opnieuw horen wat je niet meer hoorde,
opnieuw voelen wat je niet meer voelde,
opnieuw dromen misschien,
en glimlachen, en danken, en genieten…

Lieve mens,
geniet van het bruggetje,
dat het jou frisse energie mag geven
en misschien nieuwe adem om verder te doen.

… En weet dat je af en toe je zorgen in Gods handen mag leggen!

Jokrikamp Ontmoetingsdagen (OD) gaat door! Schrijf je nu in mét extra korting :)

Een niet te missen ervaring! Dat is OD (=ontmoetingsdagen), het zevendaagse kamp van Jokri  echt!!

 

Er zijn al vele JokriAalter-leden meegeweest en ook dit jaar zijn er terug Aalterse enthousiastelingen present! 
Spreek ons zeker aan voor meer info en/of kijk even op onderstaande website:

https://www.kerknet.be/ijd/evenement/ontmoetingsdagen

 

Eerste fysieke samenkomst in 2021

Het jokriweekend zal ik dit jaar niet kunnen doorgaan, MAAR op vrijdag 21 mei zullen we een aangepaste echte jokriontmoetingsavond organiseren! Hou je mails in de gaten!

PaaswedstrEId

 

 

VERRASSING!!

Doe mee met de enige echte JOKRIWEDSTREID!

 

Hoeveel eitjes zitten er in het grote paasEI?
Stuur jouw gokje door naar Lieselot of via het contactformulier van deze site en je maakt kans om deze lekkernijen te winnen!

De paashaas op bezoek

"De paashaas is dit jaar de leden én leiding van Jokri Aalter niet vergeten. Met doosjes vol lekkere eitjes en leuke opdrachtjes ging hij/zij op stap om verrassingsbezoekjes aan de deur te brengen.  Uitkijkend naar activiteiten met z'n allen samen was het fijn om op deze manier verbonden te zijn :). Vele lachende gezichtjes en dat kwam waarschijnlijk niet enkel door het mopje dat ook in het paaspakket zat ;)...  Waarom kan een ei niet bevriezen?… Omdat er een dooier in zit!

 

(Zie tabblad foto's voor meer foto's ;))

Corona

We blijven voorlopig enkel online samenkomen. De onlinesamenkomsten vinden plaats via zoom, telkens van 19u30 tot 21u, op de dagen dat we anders een activiteit hadden gepland (zie kalender). De link kan je verkrijgen via de leiding of het contactformulier. 

 

BELANGRIJK!

De voorziene activiteit op zaterdag 17 april wordt aangepast naar een online jokrisamenkomst op vrijdagavond 16 april. 

Week van de vrijwilliger

Met een pakket met heerlijke bokkepootjes en een boekje vol enthousiaste Aalterse vrijwilligers werd onze leidingsploeg verwend voor de Week van de Vrijwilliger... Merci JC Kadans!
Als één van onze Jokri Aalter-leiding doet Lien haar verhaal: https://heldenaalter.jouwweb.be/lien

Zalige Kerst en een gelukkig 2021

Jokri Aalter t.t.v. Rikolto

Gedurende vele jaren kon je ons tijdens het tweede weekend van januari vinden met enkele enthousiaste vrijwillige jokri'ers in o.a. de Spar voor het verkopen van kleurrijke sleutelhangers of balpennen van gerecycleerd plastic t.v.v. Rikolto (vroeger Vredeseilanden)

Door een reden die jullie niet onbekend in de oren klinkt, de coronacrisis, kan deze verkoop dit jaar niet doorgaan. Toch blijven we het project van Rikolto genegen en wilden we met onze Jokrigroep een steentje bijdragen. Rikoloto ijvert dat iedereen genoeg en gezond kan eten, zowel hier in België (o.a. door samenwerking met scholen, supermarkten en overheid) als in projecten over de ganse wereld zoals Congo of Indonesië.

Dit jaar pakte Rikolto het anders aan via 'ketens van goed eten'. Via de actiepagina acties.rikolto.be/Aalter probeerden wij met Jokri Aalter ook geld in te zamelen. We zamelden zo 547 euro in.

Veel jokridankbaarheid voor wie het project steunde! Een houten lepel komt zeker nog naar jullie toe!

PS1: Je kan voorlopig nog steeds de actie van Rikolto steunen via de pagina of via rekeningnummer BE64 0000 0000 5252 met de vermelding 'Keten Aalter'. 

PS2: Wie meer wil weten over Rikolto en hun initiatieven zelf: https://www.rikolto.be/nl/over-ons