Jokri is een jeugdbeweging van jonge christenen vanaf 10 jaar die samen op weg gaan in plaatselijke Jokri-groepen en tijdens de Ontmoetingsdagen.

Jongeren krijgen de ruimte om elkaar te ontmoeten, vrienden en plezier te maken, zich thuis te voelen, zich te engageren voor anderen dichtbij en veraf, en om op hun eigen tempo en een speelse manier te groeien in geloof en te ontdekken wie ze zijn.

De Aalterse afdeling van jeugdbeweging Jokri organiseert meestal op de 3de vrijdag van de maand een leuke ontmoetingsavond van 18.30u tot 21.30u in P.C. Pax.
Jongeren uit alle parochies van Aalter, maar ook van daarbuiten, zijn steeds meer dan welkom!

 

We starten met gezellig samenzijn.
Daarna proberen we via spel, opdrachtjes, toneel, uitwisselen van ervaringen, creatieve momenten, film en allerlei andere toffe activiteiten de boodschap te achterhalen die achter een evangelietekst schuilt of werken we rond ons jaarthema.

We proberen ons ook te engageren in de parochie zoals bijvoorbeeld in een familiemis of op de slotavond van de vormelingen.
Of je kent ons misschien van de verkoop t.v.v. Rikolto (Vredeseilanden)?

Daarnaast hopen we ook dat de leuke topdag, een spetterend weekend en een supertof kamp (Ontmoetingsdagen) kunnen doorgaan :)!

We volgen steeds de actuele coronamaatregelen en het protocol van het jeugdwerk om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.

 

Ook komen de oudsten af en toe samen met de groep Jokri 18+.

Vele groeten van de jokrileiding:

Lieselot Boone, Kyrill De Pauw,  Indra De Vriendt, Tessa De Vriendt, Lien Lambert, Matthias Maddelein, Ben Van de Steene, Nele Van de Walle

Beelden zeggen soms meer dan tekst ... Maak kennis met Jokri via dit filmpje van enkele jaren geleden. Jokri Aalter komt in beeld vanaf  2:47

En nog eentje om het af te leren ;)... Je maakt er ook kennis met het fantastische jokrikamp OD